Korte trips als je op Java bent in Indonesië

Korte trips op Java

Je gaat naar Indonesië en je doet het eiland Java aan. Dan hebben wij hier voor je een aantal korte trips die je kunt boeken. Naast deze trips is het zeker een aanrader om de steden te bezoeken. Je even helemaal onder de bevolking in de drukkere steden te storten. De stad Soerabaja vind ik iedere keer weer leuk. Dan bezoek ik met veel plezier de winkelcentra’s  waar de gewone Indonesiër de inkopen doen.


Zonsopkomst bij de Bromo Vulkaan (1,5 dag)

vulkaan bromo

Deze tour brengt je naar één van de mooiste zonsopkomsten die je in je leven zult aanschouwen. Na een hotelovernachting nabij de Bromo, vertrek je de volgende ochtend vroeg richting het eerste uitzichtpunt. De Bromo is onderdeel van het Tengger massief en omringd door vier andere vulkanen, wat het tot een zeer indrukwekkend landschap maakt. De zonsopkomst met het uitzicht op de Bromo, met hier en daar wat strookjes mist in het gouden zonlicht, maakt dit een sprookjesachtige waarneming.

Jeep of minibus

Per jeep (of minibus) rijden we naar de top van de 2770 meter hoge Penenjakan Berg om daar te wachten tot de zon opkomt. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de Bromo vulkaan. Daarna rijden we verder richting de krater waarin de Bromo vulkaan ligt. Hier gaan we te voet (per paard kan ook) verder richting de kraterrand waar je je in een maanachtig landschap waant. Een heel bijzondere ervaring! Je kunt zelfs op de rand van de krater een kijkje nemen, een kippenvel momentje, de vulkaan maakt een zwaar brommend geluid.

Dag 1: Surabaya of Malang – Bromo

Je wordt opgehaald bij je hotel, het treinstation of vliegveld van Surabaya of Malang om vervolgens naar een hotel nabij de Bromo gebracht te worden. Dit zal, afhankelijk van waar je je bevindt, zo’n 2,5 tot 4 uur in beslag nemen. Bij aankomst check in bij je hotel en kun je eventueel alvast de omgeving gaan verkennen. Je waant je hier al in een totaal andere wereld… Niet te laat naar bed, want de wekker gaat vroeg!

Dag 2: Bromo – Surabaya of Malang

Omstreeks 4 uur ‘s ochtends word je gewekt om één van de meest indrukwekkende landschappen van Indonesië te bezichtigen en wat waarschijnlijk één van de hoogtepunten van jouw Indonesië reis wordt. Je hebt even de tijd voor een kopje koffie of thee, waarna de expeditie van start gaat. Met een jeep of minibusje rijden we een eindje naar de top van de Penenjakan Berg (2770m) om daar de spectaculaire zonsopgang op te wachten en ons langzaam bewust te worden van het adembenemende landschap waarin we ons bevinden.

Adembenemend

De kwaliteit van de zonsopgang is uiteraard afhankelijk van het weer, maar het zicht op de vulkanen is zonder meer adembenemend. Hier is ook de mogelijkheid een kopje koffie of thee te kopen om je te verwarmen. Vervolgens gaat de tocht verder naar de Bromo Vulkaan, waar we te voet of te paard (niet inbegrepen, ter plaatse te betalen) verder kunnen trekken naar de kraterrand. De berg maakt deel uit van het Tengger massief en is met haar 2392m zeker niet de hoogste vulkaan, maar de ligging maakt het tot een magisch geheel. Op deze excursie brengen we ontbijtboxen mee van het hotel. De excursie wordt uitgevoerd door het hotel, samen met eventuele andere hotelgasten.

Opgelet: Gelieve iets warms mee te nemen om te dragen. ‘s Ochtends wordt het soms zelfs kouder dan 10 graden, maar het warmt snel op na de zonsopgang.

Hierna word je weer terug gebracht naar Surabaya of Malang.  Mocht je ergens anders heen willen reizen, dan kan dit altijd aangepast worden.

Prijs vanaf: € 115,00

Meer informatie & boeking


Hindoeïstische Prambanan tempels & per Becak naar het Paleis van de Sultan

Jogjakarta Hindoeistische Prambanan tempels per Becak naar het Paleis van de Sultan

Per “Becak” (fietstaxi) bezoek je één van de hoogtepunten in de levendige studentenstad Jogjakarta, het Paleis van de Sultan (Keraton). Hier zal een lokale gids jullie wegwijs maken in het complex en jullie meer informatie verschaffen over het Sultanaat Jogjakarta. Na een lokale lunch staat een ander hoogtepunt nabij Jogjakarta op de planning, het grootste Hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië. Dit schitterende tempel complex is door Unesco als cultureel werelderfgoed benoemd. Zeker een bezoek waard! Onder begeleiding van een lokale gids kun je alles leren over dit bijzondere bouwwerk.

Dagprogramma

In de ochtend word je bij jouw hotel in Jogajakarta per “Becak” opgehaald. We bezoeken één van de hoogtepunten in deze levendige studentenstad, het Paleis van de Sultan (Keraton). We zullen ons naar het Paleis laten brengen in het icoon van Indonesië, het lokale vervoersmiddel de “Becak”.  De Becak is een fietstaxi voor 1 of 2 personen waar de bestuurder je als het ware voorduwt in een bakje. Het heeft wat weg van een Nederlandse bakfiets. Een leuke manier om het lokale leven op te snuiven!

Paleis

Bij het paleis aangekomen zal een lokale gids vertellen wat er hier te zien is en van informatie voorzien over het Sultanaat Jogjakarta. Het Keraton is gebouwd in de jaren 1755 en 1756. De sultan Hamengku Buwono X kwam in 1989 op de troon en woont nog steeds met zijn dienaren in dit paleis. Zijn macht is heden ten dage echter puur symbolisch.
Na de lunch in een lokaal restaurant zullen we per auto naar de indrukwekkende Prambanan tempels rijden.

Tempels

De tempels zijn rond 850 na Christus gebouwd. Nadat het complex voltooid werd, werd het verlaten en kwam het in verval. Pas begin 1900 werd het tempel complex weer uitgegraven en volgde een langdurige renovatie. Het complex heeft drie grote hoofdtempels, elk gewijd aan de bekende Hindoe Goden: Shiva, Bhrama en Visnu. Onder begeleiding van een lokale gids heb je ruim de tijd om te genieten van dit bijzondere bouwwerk.

Prijs vanaf: € 60,00

Meer informatie & boeking


Dagexcursie Jogjakarta per Becak (fietstaxi)

Fietstaxi

Vandaag ga je op pad op de lokale manier! Tijdens deze excursie ontdek je per “Becak” (fietstaxi) de levendige en gezellige stad Jogajakarta. Hoe de excursie precies ingevuld gaat worden, ligt helemaal aan jou! Vertel de gids wat je graag wilt zien. Ga bijvoorbeeld naar het Keraton / het Paleis van de huidige Sultan en Tamansari, het waterpaleis. Of breng een bezoek aan wat specifieke Indonesische ambachten. Zo kun je naar een batik atelier, waar ze prachtige doeken maken, of naar een lokaal fabriekje waar ze Wayang Kulit poppen maken, allemaal indrukwekkend handwerk. Maar ook de lokale markt, de ondergrondse moskee en het oude Fort Vredeburg zijn meer dan de moeite waard!

Dagprogramma

Jogjakarta is de studentenstad van Java. Tijdens deze excursie ontdek je per Becak (fietstaxi) samen met een lokale gids deze levendige stad. Hoe de excursie precies ingevuld gaat worden ligt aan jou. De becak met gids staan tot je beschikking.

Keraton

Op het programma staan bijvoorbeeld het Keraton (het Paleis van de huidige Sultan) en Tamansari (het waterpaleis). Verder mag een bezoek aan wat Indonesische ambachten natuurlijk niet ontbreken. Zo kun je een bezoek brengen aan een batik atelier, waar ze erg mooie doeken maken of een fabriekje waar ze Wayang Kulit poppen maken. Deze Wayang poppen worden gebruikt voor de schaduwpoppen spellen, die nog steeds opgevoerd worden in onder andere het Keraton.

Dierenmarkt

Verder kun je de dierenmarkt, de ondergrondse moskee of het oude Fort Vredeburg bezoeken. Mocht je dit op prijs stellen, dan helpen wij jou graag bij het samenstellen van een leuk en divers programma.

Prijs vanaf: € 25,00

Meer informatie & boeking


Dagexcursie naar Ijen vulkaan

Groene Ijen-Vulkaan

 

Deze tour vertrekt en eindigt in het vlak bij gelegen Ketapang, Java. In alle vroegte word je opgehaald bij je hotel en zorgen we dat je een ontbijtbox mee krijgt voor onderweg. En zo vertrekken we in alle vroegte voor een rit met 4×4 van 1:30 uur naar het basiskamp op 1850 meter hoogte. Vanaf daar is het een wandeling van ongeveer 3 km naar de top van de berg (2385 meter). Onderweg kom je de arbeiders van de zwavelmijnen tegen. Ze dragen soms wel 80 kilo tegelijk de berg af vanaf de mijn hoog boven bij de krater. De uitzichten vanaf de bergwand zijn adembenemend en welke kant je ook op kijkt je ziet een eindeloos landschap van bergen en het prachtige turquoise bergmeer. Terug via hetzelfde pad, wat soms door dauw glad kan zijn. Vervolgens terug naar het hotel.

Prijs vanaf € 57,00

Meer informatie & boeking


Zonsopkomst bij de Borobudur

Boeddhistische Tempel Zonsopkomst bij de Borobudur

Deze excursie staat in het teken van de grootste Boeddhistische tempel ter wereld, de Borobudur. In alle vroegte ontwijk je de mensenmassa en ga je de zonsopkomst vanaf de tempel bekijken. Een magisch tafereel. De Borobudur ligt namelijk in een groene jungleachtige omgeving aan de voet van de Merapi Vulkaan. Zodra de zon langzaam opkomt hoor je ook de dieren wakker worden…

Dagprogramma

Vroeg uit de veren. Rond 4 uur  word je opgehaald om ongeveer 1,5 uur later te arriveren bij de Borobudur. Zodat je op tijd bent om de zonsopkomst te bekijken vanaf de grootste Boeddhistische tempel ter wereld. Een magisch moment!

Unesco erfgoed

De Borobudur is niet voor niets door UNESCO als cultureel erfgoed benoemd. Het is één van de meest indrukwekkende Boeddhistische tempels ter wereld, gelegen in een groene jungleachtige omgeving aan de voet van de Merapi vulkaan, de meest actieve vulkaan van Indonesië.

Fototoestel mee

Een fotogeniek tafereel! Er is voldoende tijd om dit culturele wereldwonder te ontdekken onder begeleiding van een lokale gids. Je bezoekt de tempel nog voor de hitte en voordat de meeste andere bezoekers arriveren. De Borobudur is gebouwd in de periode 750 – 850 als een grote stoepa. De basis van deze stoepa is 123 bij 123 meter en heeft negen etages: de onderste zes zijn vierkant, de bovenste drie zijn rond.

72 Boeddhabeelden

De centrale koepel wordt omringd door 72 Boeddhabeelden, die elk in kleinere stoepa’s zitten. De borobudur is gedecoreerd met maar liefst 2.672 reliëfpanelen en 504 Boeddhabeelden. De negen etages vertegenwoordigen de boeddhistische kosmos. De grote stoepa op de top staat symbool voor het Nirwana. De kleine stoepa’s vertegenwoordigen de weg die een boeddhist moet afleggen om uiteindelijk in het Nirwana te worden opgenomen.

Lunch

Vervolgens gaan we lunchen in de buurt van de tempel en keren we terug naar Jogjakarta. Onderweg stoppen we bij een fabriek waar zilveren sieraden worden gemaakt. Jogja staat bekend om zijn goede kwaliteit zilver. In de fabriek leggen ze kort uit hoe ze het zilver verwerken tot mooie sieraden. Indien je zilveren sieraden van hoge kwaliteit tegen een schappelijke prijs wilt kopen, dan is het hier zeker een aanrader. Hierna rijden we terug naar jouw hotel.

Prijs vanaf € 45,00

Meer informatie & boeking


Borobudur & Local Village Experience

Borobudur Local Village Experience

Deze tour combineert een bezoek aan de Borobudur tempel met een lokale ervaring op het platteland van Java. Na het ontbijt word je opgehaald om een bezoek te brengen aan de grootste Boeddhistische tempel ter wereld, de Borobudur. Onder leiding van een gids kun je dit culturele wereldwonder ontdekken. Na afloop gaan we de lokale dorpjes verkennen en zien hoe het dagelijkse leven er hier uit ziet. Om het lokale leven beter te kunnen ervaren zullen we gebruik maken van een echt lokaal vervoersmiddel, een “Andhong” (paard en wagen).

Dagprogramma

Na het ontbijt word je opgehaald om een bezoek te brengen aan de grootste Boeddhistische tempel ter wereld, de Borobudur. Onder leiding van een gids kun je dit culturele wereldwonder ontdekken. De Borobudur staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Negen etages

De Borobudur is gebouwd in de periode 750 – 850 als een grote stoepa. De basis van deze stoepa is 123 bij 123 meter en heeft negen etages: de onderste zes zijn vierkant, de bovenste drie zijn rond. De centrale koepel wordt omringd door 72 Boeddha beelden, die elk in kleinere stoepa’s zitten. De borobudur is gedecoreerd met maar liefst 2.672 reliëfpanelen en 504 Boeddhabeelden. De negen etages vertegenwoordigen de boeddhistische kosmos. De grote stoepa op de top staat symbool voor het Nirwana. De kleine stoepa’s vertegenwoordigen de weg die een boeddhist moet afleggen om uiteindelijk in het Nirwana te worden opgenomen.

Lokale dorpjes

Na afloop gaan we de lokale dorpjes verkennen en ervaren hoe het dagelijkse leven er hier uit ziet. We zullen ook gebruik maken van een echt lokaal vervoersmiddel, een “Andhong”, ook wel Delman, Kretek of Saldo (paard en wagen) genoemd. Dit vervoersmiddel kom je vooral nog op Java tegen.  Een bijzondere manier om een indruk te krijgen van het lokale leven. We rijden door het mooie platteland, langs rijstvelden en dorpjes waar ze o.a. de rijst verwerken, tofu maken en potten bakken.

Prijs vanaf € 45,00

Meer informatie & boeking


 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten