Korte trips als je op Bali in Indonesië bent

Korte trips als je op Bali in Indonesië bent

Je reisbestemming is Bali in Indonesië bijvoorbeeld op familiebezoek. Dus je hebt geen compleet georganiseerde reis geboekt. Toch wil je gebruik maken van korte trips op het mooie eiland Bali. Dat kan! Hieronder geven wij een aantal voorbeelden die je kunt boeken.


Apen en Tanah Lot bij zonsondergang (Bali)

Apen-en-Tanah Lot bij zonsondergang

Deze tour brengt je in een half dagje langs 3 van Bali’s belangrijkste hoogtepunten Je begint deze middag met een bezoek aan de fascinerende Taman Ayun tempel in Mengwi. Dit is een van de mooiste van het eiland. Hierna ga je door naar het Kedaton bos, ook wel bekend als het ‘apen bos’. Rond het vallen van de avond ga je naar de op een prachtige rotspunt gelegen Tanah Lot tempel, de mooiste plek op Bali voor een onvergetelijke zonsondergang waarbij je de zon langs de tempel in de zee zit zakken terwijl de lucht fel oranjerood kleurt.

Hoogtepunten van Apen en Tanah Lot bij zonsondergang:
– Taman Ayun tempel
– Apen en vliegende vossen in het Kedaton apen bos
– Zonsondergang bij de  Tanah Lot tempel

Let op! Iedere woensdag wordt deze tour uitgevoerd met Nederlands sprekende gids!

Prijs vanaf € 40,00

Meer informatie & boeking


Schoonheid van Kintamani (Bali)

Indonesie Schoonheid van Kintamani

Deze ochtend word je na het ontbijt opgehaald bij je hotel voor een fantastische dag die begint met een traditionele Balinese dansvoorstelling. Hierna gaat de tocht verder naar het dorpje Kemenuh waar Bali’s meeste houtsnijwerk vandaan komt. Neem een kijkje bij de getalenteerde kunstenaars in de nog altijd traditionele werkplaatsen. De volgende stop is Kintamani, waar je een adembenemend mooi uitzicht hebt op de Batur vulkaan en het bijbehorend meer. Hier is ook de mogelijkheid te lunchen met majestueus uitzicht. Vervolgens ga je verder naar de Tampaksiring tempel met de fontein der eeuwige jeugd.
Hoogtepunten van ‘Schoonheid van Kintamani’ dagtour:

– Traditionele Balinese Dansen
– Authentieke houtsnijwerken
– Adembenemende uitzichten vanaf Mount and Lake Batur
– Bezoek aan de Tampaksiring’s heilige fontein der eeuwige jeugd

Let op! Iedere maandag wordt deze tour begeleid door een Nederlands sprekende gids.

Prijs vanaf € 65,00

Meer informatie & boeking


Het Noorden van Bali

Indonesie Bedugul Ulun Danu Tempel Het Noorden van Bali

Je wordt opgehaald bij je hotel in het zuiden van Bali voor een dagtocht richting het prachtige noorden. Je doorkruist de prachtige binnenlanden met de traditionele rijstvelden op de hellingen, de plaatjes waar Bali zo beroemd mee is. Je bezoekt het aangename strand van Lovina, de meren van Buyan, Tamblingan en Bratan en het hoogtepunt van de tocht. De ‘drijvende tempel’ , de Ulun Danu drijft niet echt, maar de ligging midden in het meer wekt de illusie dat de tempel drijft. Ook bezoek je onderweg een leuke lokale markt waar allerlei prachtige bloemen en exotische fruitsoorten verkocht worden.
De hoogtepunten van ‘Het Noorden van Bali’ dagtour

– Prachtige Balinese rijstvelden
– Het strand van Lovina
– De meren van  Buyan, Tamblingan en Bratan
– De drijvende tempel van Ulun Danu
– Bezoek aan de lokale fruit en bloemenmarkt

Let op! Op dinsdag is deze tour onder begeleiding van een Nederlands sprekende gids.

Prijs vanaf € 65,00

Meer informatie & boeking


De Mystiek van Oost-Bali

Indonesie Besakih De Mystiek van Oost Bali

De mystiek van Oost-Bali is een afwisselende dagtour waarbij je de hoogtepunten van de oostzijde van het eiland gaat ontdekken. Je krijgt een inkijkje in de oude kunst van de Batik, ook breng je een bezoekje aan de Besakih tempel, de belangrijkste Hindoetempel van het eiland, ook de de ‘moeder tempel’ genoemd. Gelegen op de Agung, de hoogste vulkaan van het eiland. Onderweg rij je door prachtige landschappen, hier zie je pas echt hoe prachtig Bali is wanneer je de toeristische stranden verlaat. Je bezoekt ook een dorp van de oorspronkelijke bevolking van Bali, de Bali Aga en voor je teruggaat naar je hotel bezoek je de oude historische hoofdstad Klungkung.

Hoogtepunten van ‘De mystiek van Oost-Bali’
• Batik demonstratie
• Besakih “Moeder” Tempel
• Prachtige landschappen
• Bezoek aan een traditioneel Bali Aga dorp
• Klungkung’s historische hoofdstad

Let op! Iedere donderdag wordt deze tour uitgevoerd onder begeleiding van een Nederlands sprekende gids!

Prijs vanaf € 65,00

Meer informatie & boeking


Beklimming Batur Vulkaan (bali)

Indonesie Beklimming Batur Valkaan berg

De Batur vulkaan is een fantastische vulkaan om te beklimmen! Zodra de zon opkomt heb je een magisch uitzicht over het Batur meer en de Rinjani Vulkaan. Waarschijnlijk genieten een aantal bergaapjes met je mee…

Inclusief
  • Engelstalige gids
  • Transport van/naar hotel
  • Eenvoudig ontbijt op de top van de berg

Prijs vanaf € 78,00

Meer informatie & boeking


Bali’s wonderlijke onderwaterwereld

Indonesie Onderwater scooter Bali’s wonderlijke onderwaterwereld

Ontdek de wonderlijke onderwaterwereld van Bali. Maar dan op een wel hele unieke manier, per onderwaterscooter kun je in alle rust genieten van de stilte en de prachtige flora en fauna van een van ‘s werelds mooiste onderwaterwerelden.

Prijs vanaf € 80,00

Meer informatie & boeking


Snorkelen rondom Menjangan Island (Permuteran)

Snorkelen rondom Menjangan Island WatersportSnorkelen

Ga op zoek naar Nemo (anemoonvis), zeepaardjes en alle andere prachtige tropische vissen die hier wonen! De riffen en onderwaterwereld nabij Menjangan Island staan bekend als absolute wereldklasse, die zelfs de meest ervaren duikers en snorkelaars doen verwonderen en verbazen. Je vindt hier een grote diversiteit aan marine leven. Samen met de lokale snorkel gids ga je naar de mooiste snorkel plekjes.

Dagprogramma

Deze tour start in Pemuteran, in het noord-westen van Bali. In de ochtend vaar je per boot in circa 30 tot 40 minuten naar de ronduit schitterende en wereldberoemde riffen rond het onbewoonde eilandje Menjangan. De lokale snorkel gids (Engelstalig) brengt u naar de mooiste snorkel plekjes. Ook al hebt u nog nooit gesnorkeld of weinig ervaring, de vriendelijke snorkelgids zal u graag de technieken aanleren om maximaal te genieten.

Prijs vanaf € 66,00

Meer informatie & boeking


Fietstour Bali

Indonesi Carang Sari Village Fietstour Ubud

Deze fietstocht laat je het echte Bali zien. Even weg van de toeristische gebieden en kennismaken met het Balinese platteland. Je fietst door beboste gebieden, tijdloze dorpjes en langs schitterende panorama’s van rijstvelden. Het is een aangename fietstocht die vooral bergafwaarts gaat en dus voor iedereen goed te doen is. De lokale kinderen verwelkomen je graag en staan je op te wachten langs de route!

Prijs vanaf € 50,00

Meer informatie & boeking


Hoogtepunten van Bali

Indonesie Tanah Lot Hoogtepunten-van-Bali

Je wordt opgehaald bij je hotel in Ubud voor een fantastische tocht die naar de hoogtepunten van Bali brengt. Met privé gids en chauffeur rij je naar het westen en bezoek je de prachtige rijstvelden van Jatiluih, sinds 2012 staan deze op UNESCO Werelderfgoedlijst, we vertrekken bijtijds zodat je hier al voor de drukte bent. Verder bezoek je een kleurrijke markt met de meest fantastische exotische producten die Bali te bieden heeft. Het volgende hoogtepunt bevindt zich in Bedugul, voor een van de meest karakteristieke Balinese tempels, de Ulun Danu. Na de lunch ga je verder naar het Alas Kedaton bos, beroemd mede omwille van zijn nieuwsgierige bewoners en we eindigen de tour met de mooiste tempel van Bali, de Tanah Lot.

Dagprogramma

Het hart van Bali – eilandtour is een fantastische tocht die je langs de vele highlights van Bali brengt. Na je roeg dan in alle vroegte naar het in het westen van Bali gelegen Tabanan zodat je hier bent voor het druk wordt. In Jatiluih heb je een fascinerend uitzicht over de prachtige rijstvelden van Bali met hun kenmerkende Subak irrigatie system staan deze niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Wandeling

Je maakt hier ook een korte wandeling door de rijstvelden. Voor je verder gaat naar de lunch maken we nog een stop op een van de meest kleurrijke markten van Bali waar druk gehandeld wordt in groente, tropische vruchten, specerijen en prachtige exotische bloemen. Na de lunch breng je een bezoek aan Alas Kedaton, een bos wat bewoond wordt door 100den apen. De lokale mensen geloven dat de apen de bewakers zijn van het kleine maar goed bewaard gebleven tempeltje in het bos.
Het hoogtepunt van vandaag is het bezoek aan de Tanah Lot tempel, prachtig gelegen op een rots van vulkanisch gesteente in de zee. Bij hoogwater breken de golven hard op de rotsen en rond een uur of 6 wanneer de zon in de zee begint te zakken, levert dit een uitzicht op om stil van te worden zo mooi.

Prijs vanaf € 83,00

Meer informatie & boeking


Ervaar het Balinese plattelandsleven

Indonesie Ervaar het Balinese plattelandsleven

Een hele leuke dag waarop je van dichtbij, op unieke wijze, een kijkje kunt nemen in het traditionele Balinese plattelandsleven. Kleinschalig en op duurzame wijze georganiseerd, stap je deze dag bijna in de schoenen van de lokale landarbeiders voor een onvergetelijke ervaring.

Dagprogramma

Je wordt opgehaald bij je hotel in het zuiden van Bali en rijdt door de schitterende binnenlanden van Bali naar het kleine plattelandsdorpje. Als eerste bezoek je hier het lokale schooltje (indien geopend). Vervolgens ga je naar een van de simpele Balinese woningen waar je uitleg krijgt over een van de belangrijkste rituelen in het leven van de Balinese gemeenschap, het offeren. Ook krijg je uitleg over het maken en de verschillende gebruiken van kokos palmolie.

Koffieplantage

Hierna maak je een wandeling van zo’n 20 minuutjes langs een koffieplantage en een bamboebos om uit te komen bij de rijstvelden van de lokale bevolking. Tijd om je boerenkiel aan te trekken want je leert hier alles over het leven van de agrarische gemeenschap waarbij met name het verbouwen van rijst een hele centrale plek inneemt. Je komt alles te weten over het proces van de rijstbouw en je krijgt uitleg over het ingenieuze irrigatie-systeem wat hier in Bali gebruikt wordt.

Op de terugweg

Je wandelt terug naar het door voor een authentieke Balinese lunch. In de loop van de middag word je teruggebracht naar je hotel maar onderweg maken we nog een stop bij de Taman Ayun tempel met zijn prachtige tuinen en interessante architectuur.

Prijs vanaf € 55,00

Meer informatie & boeking


Trekking in het Nationale Park van Bali (beginners niveau)

Indonesie Trekking in het Nationale Park van Bali vogel

Verken de jungle van West-Bali onder begeleiding van een lokale park ranger. Je vindt hier onaangetaste natuur en uniek dierlijk leven! Spot zwarte langstaartapen, leguanen, herten, kleurrijke vogels en vlinders en misschien zelfs de schuwe wilde zwijnen!

Dagprogramma

s’ Ochtends vroeg word je naar het startpunt van de trekking gebracht. Je maakt een wandeltocht van ongeveer 2 uur onder begeleiding van een officiële parkwachter (Engelstalig) door de jungle en prachtige natuur. We genieten van de onaangetaste natuur en gaan op zoek naar de unieke dieren die hier wonen zoals zwarte langstaartapen, leguanen, herten, kleurrijke vogels en vlinders en wilde zwijnen. Het zijn en blijven wilde dieren, dus we kunnen niet garanderen dat je ze allemaal te zien zal krijgen, maar dat is uiteraard ook deel van het avontuur! Tegen de middag ben je weer terug in het hotel, om te genieten van een  vrije namiddag.

Prijs vanaf € 66,00

Meer informatie & boeking


Wild water raften Bali

Indonesie Wild water raften

Bali biedt meer dan alleen rijstvelden en zandstranden, er zijn ook verschillende plekken waar je enorm goed kunt raften. Een onvergetelijke wildwater rafting op de heilige Ayung Rivier, dwars door de jungle in de buurt van Ubud! De tocht is voor iedereen goed te doen, afhankelijk van het seizoen zijn de rapids die je kunt verwachten klasse 2 of 3, interessant genoeg voor een adrenaline stoot maar onder professionele begeleiding niet gevaarlijk. Kortom een halve dag actief avontuur voor jong en oud!

Dagprogramma

Een onvergetelijke wildwater rafting op de heilige Ayung Rivier, dwars door de jungle in de buurt van Ubud! Een absolute aanrader en niet te missen voor jong en oud! Je wordt opgehaald bij je het hotel en meteen naar de vertrekplaats van de rafting gebracht. Daar krijg je instructies over hoe je op de boot te gedragen en ontvang je een zwemvest, peddel en een helm. Dan begint het ongeveer twee uur durende avontuur op de wildwater rivier (Ayung). Je peddelt langs dorpjes, schitterende natuur en watervallen. Bij aankomst heb je vast trek en staat er een lekkere lunch klaar. Ook kun je hier even droge kleding aantrekken.

Er gaan maximaal 6 personen in de boot + een begeleider.

Mee te nemen: droge kleding, schoenen of sandalen die nat mogen worden en een beetje zakgeld voor een drankje tijdens de lunch en de fooien.

Hint

er is een waterdichte zak aan boord van de boot, toch raden wij aan om je camera niet mee te nemen. Aangeraden is om op voorhand een waterdichte wegwerp camera te kopen, zodat je toch foto’s kunt maken. Na afloop word je in de vroege namiddag teruggebracht naar het hotel.

Prijs vanaf € 66,00

Meer informatie & boeking


Snorkeltour Tulamben

Indonesie Snorkelen in Bali Koraal SnorkeltourTulamben

Snorkelen is altijd leuk, maar er moet wel iets te zien zijn natuurlijk. Nu is Bali daar de uitgelezen plek voor, toch is de baai bij Tulamben wel een hele gave plek om een plons te maken. Er ligt hier namelijk een oud amerikaans oorlogsschip wat tijdens de Tweede Wereldoorlog tot zinken is gebracht. Nu is zelfs dit niet uniek, er zijn meer verzonken schepen. Alleen ligt de USAT Liberty op slechts 3 meter diepte, waar je normaal dus een hele duikuitrusting nodig hebt om een scheepswrak te bekijken kan het hier gewoon met je snorkel. Naast het oude schip, ga je heel veel leven zien onderwater, want het wrak is al lange tijd geleden volledig overgenomen door de allerlei soorten vissen die er een mooie schuilplek hebben gevonden.

Dagprogramma

In de vroege ochtend, tussen half 7 en 7 uur, word je opgehaald bij je hotel in het zuiden van Bali, het is vanaf hier ongeveer 2,5 uur rijden, niet getreurd want we rijden door een prachtige omgeving. Tegen een uur of 10 komen we aan in het dorpje Tulamben.

Briefing

Hier beginnen we met een korte briefing en checken we of alle snorkelspullen in orde zijn. Je hoeft geen hele goede zwemmer te zijn, iedereen die zich comfortabel voelt in het water kan meedoen aan deze tour. Daarna ga je de zee op en voor je het weet lig je in de helderblauwe zee.

Oude marineschip

Dan hoef je enkel nog je gezicht onder water te houden en je ziet het oude marineschip liggen. Behalve het wrak zijn er veel soorten tropische vissen te zien zoals de ‘clownfish’ , ‘Anemoonvis’, ‘Lion fish’, ‘Scorpion fish’, verschillende soorten alen en felgekleurde harlekijn visjes. Met een beetje geluk zie je ook nog mooie roggen op de zeebodem, al liggen ze soms verstopt onder het zand. In de namiddag word je teruggebracht naar je hotel.

Prijs vanaf € 65,00

Meer informatie & boeking


Wandelen door de rijstvelden

Indonesie Wandelen door de rijstvelden

 

Er is geen betere manier om de echte Balinese sfeer te proeven dan een mooie wandeling tussen de rijstvelden. De tocht van 2 a 3 uur is niet heel zwaar en voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Tijdens de het lopen passeer je mooie rijstvelden en kleine dorpjes. Kortom een unieke manier om het echte Bali te verkennen en meer te weten te komen over dit essentiële onderdeel van het leven hier.
Deze tour wordt privé en op maat verzorgd dus je kunt zelf je eigen tempo bepalen.

Dagprogramma

Wandelen op Bali doe je het beste in de ochtend, wanneer het relatief koel is, de boeren op het land bezig zijn en het licht nog niet te fel is om mooie foto’s te maken. Daarom word je rond 7 uur in de ochtend opgehaald bij je hotel, samen met een Engelssprekende gids rijd je naar het dorpje Singakerta waar de lokale trekking gids zich bij jullie aansluit. Hij kent de omgeving als geen ander en kun je veel uitleg geven over alles wat je onderweg tegenkomt.

Na een korte briefing begint de gezamenlijke wandeling in noordelijke richting, tussen de rijstvelden door. Met een beetje geluk zijn de boeren druk bezig op de akkers en kun je ze aan het werk zien, of wellicht zelfs een handje helpen want rijstbouw is behoorlijk arbeidsintensief.

Tijdens de wandeling hoor je meer over het beroemde traditionele irrigatie systeem wat hier nog altijd gebruikt wordt. Je passeert naast rijstvelden ook talloze plantage met gewassen als koffie, cacao, kokosnoten, bananen en nog veel meer. Ook bezoek je een werkplaats waar nog op authentieke wijze houtsnijwerk wordt gemaakt.

Voordat je terug wordt gebracht naar je hotel staat er nog een heerlijke lunch voor je klaar aan het eind van de wandeling.

Prijs vanaf € 40,00

Meer informatie & boeking


 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten