Korte trips Sumatra Indonesië

Korte trips op het eiland Sumatra


Oog in oog met de Orang-Oetans op Sumatra

Orang Oetans Oog in oog met de Orang-Oetans op Sumatra

Heel veel mensen hebben het spotten van de orang-oetans hoog op hun bucketlists staan. Deze mensapen zijn slim, aandoenlijk en grappig tegelijk. Tijdens deze tour ga je op zoek naar de orang-oetans op Sumatra en de kans is heel groot dat je oog in oog komt te staan met deze imposante dieren. Een niet te missen ervaring!

Mensaap

Niet ver van Medan tref je de indrukwekkende mensaap. Vanuit het plaatsje Bukit Lawang onderneem je een jungle trekking met bezoek aan de orang-oetans. Bukit Lawang grenst aan het Gunung Leuser Nationaal Park, en ligt aan de Bohorok rivier. Dit magische dorpje ligt tegen het regenwoud aan, waardoor het echt een jungle-achtige sfeer uitademt. In het Gunung Leuser tropische regenwoud leven niet alleen orang-oetans, maar ook tijgers, neushoorns, olifanten, luipaarden, cobra’s, pangolins (schubdieren) en vele andere apen als makaken, gibbons en thomas leaf monkeys.

Opzoeken

De apen komen je graag ook even opzoeken buiten de grenzen van het regenwoud. Met meer dan 700 verschillende diersoorten en veel tropische planten en bomen, is Gunung Leuser een van de rijkste tropische regenwouden in Zuidoost-Azië.

Dagprogramma

De tour start vanuit Bukit Lawang. Na het ontbijt is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken, want onder begeleiding van een lokale gids maak je een wandeling van een paar uur waarbij de gids je vertelt over het leven en de habitat van de orang-oetans. De wandeling begint langs de oever van de rivier, die je op een gegeven moment oversteekt met een traditionele kano. Van daaruit loop je verder de jungle van het Leuser Nationaal Park in waar je met een beetje geluk al de eerste mensapen tegenkomt. Je wandelt dieper het regenwoud in en ontdekt meer van de prachtige flora en fauna van dit nationale park. Houd ook je ogen en oren open voor andere apen als makaken, gibbons en thomas leaf monkeys.

Spotten

De orang-oetans zijn wild en semi-wild. Doordat hier eerder ook een opvang voor orang-oetans gevestigd was, komen de dieren nog vaak naar dezelde plek terug, waardoor je ze makkelijker kunt spotten.

Prijs vanaf € 65,00

Meer informatie & boeking


Samosir per boot en door naar Brastagi (of Medan)

Toba Meer Samosir per boot en door naar Brastagi of Medan

Niet ver van Medan ligt het magische Toba meer. Als je aan komt rijden, kun je fantastisch uitkijken over dit 100 km lange en 30 km brede kratermeer. In het Toba meer ligt het eiland Samosir, thuishaven van de rijke Batak cultuur. Beroemd doordat ze vroeger gevreesde krijgers en koppensnellers waren. Hedendaags staan de Batak vooral bekend om hun traditionele huizen, liefde voor zang en directere manier van benaderen.

Per boot

De dorpjes op het Toba meer zijn goed te bereiken per boot. Het varen op dit meer geeft een rustgevend gevoel, het is zo stil en vredig, het lijkt een totaal andere wereld, helemaal als je net uit Medan komt. Tijdens deze boottocht ga je drie traditionele dorpjes bezoeken, Tomok, Ambarita en Simanindo. Op weg naar Brastagi stoppen we bij het bekende Rumah Bolon (Long House), het oude paleis van de Batak Simalungun koningen en de beroemde Sipiso-piso waterval. Indien je naar Medan reist, stoppen we bij een van de vele rubber- en olieplantages die dit gebied rijk is.

Dagprogramma

In de ochtend word je opgehaald in Tuk Tuk om aan boord te stappen van de boot. Tijdens deze boottocht rondom het eiland Samosir ga je drie traditionele dorpjes bezoeken: Tomok, Ambarita en Simanindo.

Ambarita

In Ambarita ga je aan wal. Hier krijg je een goed beeld van hoe het er vroeger aan toe ging. Zo zie je de plek waar de koning van de Batak Toba stam leefde, de traditionele woningen van de Batak en de ‘stenen tafel en stoel’ waar vergaderd werd over het lot van de gevangenen. Ambarita stond bekend om een vorm van kannibalisme, wat tot ver in de 19de eeuw plaats vond. Het zwaarste vonnis bestond uit een gruwelijk einde.

Traditionele huizen

Tomok is bekend om de eeuwenoude graven van de koningen van Sidabutar en de traditionele huizen. Ook bezoek je het museum van Simanindo, de vormalige woning van koning Rajah Simalungun en zijn veertien vrouwen. In Simanindo kun je ook een traditionele dansvoorstelling van de Batak Toba bijwonen en ervaren. Als afsluiter kun je een verfrissende duik nemen in het heldere water van het Toba meer. Een bijzondere dag én de ideale manier om het eiland te leren kennen!

Bolon

Na de lunch rijden we naar Brastagi, onderweg bezoeken we het bekende Rumah Bolon (Long House), het oude paleis van de Batak Simalungun koningen en de beroemde Sipiso-piso waterval.

N.B. Het is ook mogelijk om naar Medan te reizen in plaats van naar Brastagi. Indien je naar Medan reist, sla je de laatste bezienswaardigeheden over aangezien deze niet op de route liggen. In plaats daarvan bezoek je een van de vele rubber- en olieplantages die dit gebied rijk is.

Prijs vanaf € 130,00

Meer informatie & boeking


Samosir verkennen per fiets

Traditionele Huizen Samosir

Niet ver van Medan ligt het magische Toba meer. In het Toba meer ligt het eiland Samosir, thuishaven van de rijke Batak cultuur. Het is een rustig eiland met weinig gemotoriseerd verkeer. Een perfect eiland om per fiets te verkennen.

Drie traditionele dorpjes

Tijdens deze excursie fiets je een halve dag, onder begeleiding van een lokale gids, naar drie traditionele dorpjes, Tomok, Ambarita en Simanindo. Hier kom je meer te weten over de bijzondere gewoonten en gebruiken van de Batak, die vroeger een vorm van kannibalisme uitvoerden, hun liefde voor zang en dans en hun kenmerkende architectuur. Je fietst langs rijstvelden, traditionele Batak huizen en hebt een fantastisch uitzicht over het meer.

Dagprogramma

Deze excursie laat je het eiland verkennen op een andere manier. Tijdens deze excursie fiets je een halve dag, onder begeleiding van een lokale gids, naar drie traditionele dorpjes, Tomok, Ambarita en Simanindo. Hier stoppen we en krijg je een goed beeld van de lokale Batak cultuur. Fietsen is de ideale manier om de omgeving in je op te nemen! Onderweg aanschouw je het dagelijkse leven, fiets langs uitgestrekte rijstvelden en heb je een geweldig uitzicht over het Toba meer.

Ambarita

In Ambarita krijg je een goed beeld van hoe het er vroeger aan toe ging. Zo zie je de plek waar de koning van de Batak Toba stam leefde, de traditionele woningen van de Batak en de ‘stenen tafel en stoel’ waar vergaderd werd over het lot van de gevangenen. Ambarita stond bekend om een vorm van kannibalisme, wat tot ver in de 19de eeuw nog plaats vond. Het zwaarste vonnis bestond uit een gruwelijk einde. Tomok is bekend om de eeuwenoude graven van de koningen van Sidabutar en de traditionele huizen.

Dansvoorstelling

Ook bezoek je het museum van Simanindo, de vormalige woning van koning Rajah Simalungun en zijn veertien vrouwen. In Simanindo kun je ook een traditionele dansvoorstelling van de Batak Toba bijwonen en ervaren. Als afsluiter kun je een verfrissende duik nemen in het heldere water van het Toba meer. Een bijzondere dag én de ideale manier om het eiland te leren kennen!

Prijs vanaf € 45,00

Meer informatie & boeking


2-Daagse Tour Medan – Trekking Gunung Leuser – Olifanten wassen

Gibbon Aapjes

Deze 2-daagse tour is voor de echte cultuur- en natuurliefhebber. We beginnen deze tour in Medan waar we een bezoek brengen aan o.a. de Grote Moskee, de Chinese Tempel en het Paleis van de lokale Sultan. In de middag rijden we via Binjai en TanjungPura naar Tangkahan. Tijdens deze rit zullen we enkele typische dorpjes aandoen, waar je het dagelijkse leven van de plaatselijke bevolking kunt ervaren. We overnachten in Tangkahan wat onderdeel is van het Leuser Nationaal Park.

Beetje geluk

Met een beetje geluk, kom je al olifanten tegen die zich zelf een wasbeurt geven. Dag 2 start met een mooie trekking, onder beleiding van een lokale gids, door de jungle van het Gunung Leuser National Park. Met meer dan 700 verschillende diersoorten en veel tropische planten en bomen, is Gunung Leuser een van de rijkste tropische regenwouden in Zuidoost Azië. Na de trekking staan de olifanten op je te wachten om in de rivier een verfrissende wasbeurt te krijgen. Hierbij laten ze zich graag een handje helpen en als dank spuiten ze jou maar al te graag nat met hun slurf. Een ervaring om nooit te vergeten.

Dag 1 Medan – Binjai – Tanjungpura – Gunung Leuser

Deze eerste dag beginnen we de tour in Medan. De hoofdstad van Sumatra en de derde grootste stad in Indonesië, traditioneel en modern tegelijkertijd. Een stad met ook nog veel Nederlandse architectuur. Na het ontbijt word je opgehaald en bezoeken we o.a. de Grote Moskee (Mesjid Raya), de Chinese Tempel en het Maimun Paleis van de lokale Sultan.

Grote moskee

De Grote Moskee is tussen 1906 en 1909 gebouwd. In het begin was de moskee onderdeel van het Maimun Paleis, het paleis van de sultan van Deli. Dit paleis is gebouwd tussen 1887 en 1891 en ontworpen door de Nederlander Theodoor van Erp. Deze invloed zie je hier en daar nog terug. Het Maimun sultanaat heeft geen politieke macht meer sinds de onafhankelijkheid van Indonesië.

Stad verkennen

In de namiddag heeft u tijd om naar eigen wens in te vullen zo kunt u bijvoorbeeld de stad verder verkennen of een van de vele musea of indrukwekkende moskeeën bezoeken. Vervolgens rijden we via Binjai en TanjungPura naar Tangkahan. Tijdens deze rit zullen we enkele typische dorpjes aandoen, waar je het dagelijkse leven van de plaatselijke bevolking kunt ervaren.

Overnachten

We overnachten in Tangkahan wat onderdeel is van het grote Gunung Leuser Nationaal Park. Het Gunung Leuser regenwoud heeft een oppervlakte van bijna 8.000 km2. Het regenwoud is hier een waar paradijs voor jungle liefhebbers. Met meer dan 700 verschillende diersoorten en veel tropische planten en bomen, is Gunung Leuser een van de rijkste tropische regenwouden in Zuidoost Azië. Met een beetje geluk, komt u vandaag al olifanten tegen die zich zelf een wasbeurt geven langs de oevers van de rivier.

Dag 2 Gunung Leuser trekking en olifanten

Dag 2 start met een mooie trekking van zo’n 3 a 4 uur door het Gunung Leuser regenwoud. De trekking is niet zwaar en kan altijd aangepast worden aan jouw voorkeuren. Dus wil je liever iets minder lopen, of juist wat meer, laat het ons weten en wij zullen regelen het voor je.  In het Gunung Leuser tropische regenwoud leven veel bijzondere dieren, zoals tijgers, neushoorns, olifanten, luipaarden, cobra’s, pangolins (schubdieren) en vele soorten apen, zoals makaken, gibbons, thomas leaf monkeys en orang utans. Ook buiten de grenzen van het regenwoud, zie je de apen regelmatig rondslingeren, spelen en eten.

Regenwoud

Onder begeleiding van een lokale gids leer je van alles over dit indrukwekkende tropische regenwoud. Na de trekking staan de olifanten op je te wachten om in de rivier een verfrissende wasbeurt te krijgen. Hierbij laten ze zich graag een handje helpen en vaak spuiten ze jou ook nog even nat met hun slurf. Deze fantastische tour eindigt in Medan om je reis daar verder te kunnen vervolgen.

Prijs vanaf € 165,00

Meer informatie & boeking


 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten