Reizen naar Indonesië

Individuele reizen indonesië

Selectie mooiste reizen naar Indonesië

Wij hebben met de verschillende reis-aanbieders de mooiste reizen naar Indonesië op een rijtje gezet. Het grote voordeel van complete reizen is dat je een beetje aan de hand genomen wordt. De mooiste plekjes van Indonesië worden aangedaan. Bij de meeste organisaties kun je er voor kiezen om overal aan mee te doen of juist een dagje even rustig aan te doen.


AANBIEDING

Rondreis Bali – Kennismakingstour

bali ceremonie

14 dagen / 13 nachten

Deze reis neemt je mee naar de highlights van het prachtige Bali! Tijdens deze reis verblijf je in het sfeervolle Ubud, maar ook tussen de adembenemende rijstterrassen van Sidemen in het mystieke oosten en in het westen aan de rand van het beeldschone Bali Nationale Park met savanne, regenwoud, mangrove bossen en prachtige koraaleilanden.

Bruisende zuiden

Je eindigt deze rondreis aan het strand in het bruisende zuiden. Met een lokale gids bezoek je onder meer de heilige water tempel van Tampaksiring en de bijzondere zee tempel van Tanah Lot. Uiteraard is ook deze reis helemaal naar eigen wens aan te passen en in te vullen! Dus wil je graag een bezoekje brengen aan een van de nabij gelegen eilanden of wil je net iets meer luxe, laat het ons weten en wij regelen het voor je!

Bonus bij start van het programma op zaterdag:

 • Gegarandeerd onder begeleiding van een lokale Nederlands sprekende gids
 • Unieke dans- en muziekvoorstelling in een lokaal dorpje op dag 9 (gratis)

  balinese danseres

  Dagprogramma

  Dag 01: Aankomst op Bali

  Aankomst op de luchthaven van Zuid Bali, en transfer naar uw hotel, in Sanur.

  Sanur heeft in tegenstelling tot andere stranden in Zuid-Bali (zoals Kuta, Legian en Seminyak) zijn typisch Balinees karakter kunnen behouden. Het witte strand wordt beschermd door een koraalrif en je kunt heerlijk langs het strand wandelen of fietsen op een vijf kilometer lange boulevard. Er zijn vele leuke winkeltjes en een gevarieerde keuze aan restaurants.

  Dag 02: Sanur

  Na het ontbijt, een vrije dag te genieten om uit te rusten van de lange vliegreis, en om op eigen houtje op eerste verkenning te gaan.

  Dag 03: Sanur – Ubud

  Na het ontbijt start de rondreis. We bezoeken de Koninklijke Taman Ayun Tempel in Mengwi, het apen woud van Ubud en de bekende Tirta Empul Water tempel van Tampaksiring. In de loop van de namiddag arriveer je in het centraal gelegen leuke hotel.

  Ubud is zonder twijfel één van de meest bekende stadjes in Bali. In feite bestaat het gebied Ubud uit 14 dorpjes, elk met hun eigen specialiteit, zoals: houtbewerking, schilderkunst, steenhouwkunst, zilver… Het stadje wordt algemeen gezien als het culturele, religieuze en artistieke centrum van het eiland.

  Artiesten

  Het enige wat de stad ooit absorbeerde was het culturele hart van de artiesten die zich hier in de 20ste eeuw vestigden, aangetrokken door de adembenemende schoonheid van de traditionele dorpen en landschappen. Overdag kan het er dan ook druk zijn, maar ‘s morgens en ‘s avonds kun je er de magische charmes van weleer herbeleven. Ubud is al tientallen jaren een populaire vakantiebestemming voor jetsetters, artiesten en levensgenieters. Probeer zeker het Ubud Monkey Forest, de plaatselijke markt en een lokale avondvoorstelling van de Balinese dans mee te pikken. De medewerkers van het hotel zullen deze plaatsten met plezier op een kaartje aanduiden. Geniet ’s avonds van de aangename sfeer, het lekkere eten en de live bandjes die in verschillende gezellige barretjes optreden.

  Dag 04: Ubud

  Na het ontbijt kun je genieten van een vrije dag of bijvoorbeeld deelnemen aan een van onze leuke optionele excursies of activiteiten.

  Optionele excursie mogelijkheden:

  Optie 01: Fietstour Bali

  Even weg van de toeristische gebieden en kennismaken met het Balinese platteland. Je fietst door beboste gebieden, tijdloze dorpjes en langs schitterende panorama’s van rijstvelden. Het is een aangename fietstocht die vooral bergafwaarts gaat en dus voor iedereen goed te doen is!

  Bali-rijstvelden-uitzicht

  Optie 02: Wild water rafting (aanrader!)

  Een onvergetelijke wildwater rafting op de heilige Ayung Rivier, dwars door de jungle in de buurt van Ubud! Een absolute aanrader en niet te missen voor jong en oud!

  Optie 03: Batur valkaan beklimming bij zonsopgang

  De Batur vulkaan is een fantastische vulkaan om te beklimmen! Zodra de zon opkomt heb je een magisch uitzicht over het Batur meer en de Rinjani Vulkaan. Waarschijnlijk genieten een aantal bergaapjes met je mee…

  Optie 04: Indisch leren koken in Ubud

  Ontdek de geheimen van de Balinese keuken met Janet de Neefe een haar team. Leer over verschillende kooktechnieken, fascinerende keukenmythes die deze unieke cultuur te bieden heeft, gevolgd door een heerlijk Balinees feestmaal. Janet geeft al sinds 1987 workshops Balinees koken en haar kookschool staat als ”amongsttheworld’s best cooking schools” opgetekend in The Australian Newspaper. Je leert tegelijk meer over de specifieke rol van het voedsel in de Balinese maatschappij, het gebruik van voedsel bij ceremonies en het religieuze belang van de voeding. Dit allemaal met een lekker glaasje lokale rijstwijn of zelfgemaakte hibiscus thee (duur ca. 5 uren / minimaal 2 personen / join-in tour / Engelstalig / inclusief transport en middagmaal).

  Dag 05: Ubud – Sidemen, het mystieke oost Bali

  Vandaag staat een leuke culturele dag op het programma, want we ontdekken het mystieke Oost-Bali. Na het ontbijt word je opgehaald door de gids en begint de ontdekkingstocht. Eerst rijden we naar het oude koninkrijk van Klungkung om een kijkje te nemen bij het voormalige Koninklijke Justitiepaleis Kerta Gosa, wat zoveel betekent als “de plaats waar de koning samenkomt met zijn ministers om zaken van justitie te bespreken”. Het dak van Kerta Gosa is geschilderd in een traditionele Balinese stijl, genaamd Wayang (schaduwfiguur).

  Wandeling

  Vervolgens maak je een rustige twee uur durende wandeling langs de adembenemende rijstvelden van Kastala. Hier kun je genieten van mooie panoramische zichten, de lokale bevolking die aan rijstteelt doet en kinderen die hier en daar spelen langs het pad. Hierna ga je naar de watertuin van Tirtagangga. Dit waterpaleis is gebouwd door een latere koning en is een labyrint van baden en fonteinen omgeven door prachtige tuinen, steensculpturen en standbeelden. Het middenstuk van het paleis is een uit elf trappen bestaande fontein.

  Tenganan

  Al laatste stop van vandaag bezoeken we het unieke dorpje Tenganan dat bekend staat om van de Bali Aga cultuur, die de originele tradities, ceremonies en wetten van het oude Bali nog steeds aanhangt. De architectuur en het grondplan van het dorp is uniek op het eiland. Er zijn strikte regels over wie er toegelaten wordt in het dorp te wonen. Daarna rijden we naar het hotel gelegen in Sidemen.

  Sidemen is een plaatsje tussen de prachtige rijstterrassen en lokale dorpjes. Ideaal om te wandelen en fietsen, en om het echte Balinese plattelandsleven te ontdekken. Geniet van de exotische geuren, kleuren en geluiden.

  aan het strand

  Dag 06: Sidemen

  Ontbijt in het hotel en genieten van een vrije dag. Je kunt hier mooie wandelingen maken, of voor een klein bedrag in het hotel een fiets huren. Optioneel kun je natuurlijk ook deelnemen voor een bezoek aan Bali’s meest heilige tempel. Of leer Indonesisch koken!

  Optionele excursie mogelijkheden:

  Optie 05: Hoogtepunten mystiek Oost Bali: Besakih tempel & Tirta Gangga Waterpaleis

  Breng een bezoek aan de moeder tempel van Bali ‘de Besakih’. Dit is Bali’s meest belangrijke tempel, gebouwd aan de rand van de almachtige Agung Vulkaan. Ook brengen we een bezoek aan het water paleis ‘Tirta Gangga’ in Alampura. Dit paleis was gebouwd voor de laatste Koning in dit gebied, om te ontspannen en het verwelkomen van belangrijke gasten (minimaal 2 personen).

  Optie 06: Leer Indisch koken

  Indien u vanwege andere activiteiten geen kans heeft gehad om een kook workshop te volgen in Ubud, heeft u nu nog de kans in Sidemen. Ontdek de geheimen van de Balinese keuken met Janet de Neefe een haar team. Leer over verschillende kooktechnieken fascinerende keukenmythes die deze unieke cultuur te bieden heeft, gevolgd door een heerlijk Balinees feestmaal en complete recepten.

  Best cooking schools

  Janet geeft al sinds 1987 workshops Balinees koken en haar kookschool staat als ”amongsttheworld’s best cooking schools” opgetekend in The Australian Newspaper. U leert niet enkel koken, maar ontdekt tegelijk meer over de specifieke rol van het voedsel in de Balinese maatschappij, het gebruik van voedsel bij ceremonies en het religieuze belang van de voeding. Dit allemaal met een lekker glaasje lokale rijstwijn of zelfgemaakte hibiscus thee (duur ca. 5 uren / minimaal 2 personen / join-in tour / Engelstalig / inclusief transport en middagmaal).

  Dag 07: Sidemen – Pemuteran: Het magnifieke Bali Nationale Park

  Na het ontbijt volgt een wat langere maar bijzonder mooie reisdag, waar we veel gaan zien en ontdekken van dit magische eiland. We rijden van het oosten helemaal naar het noordwesten van Bali, met regelmatige stops onderweg, en lunchen (niet inbegrepen) in Kintamani, vanwaar we prachtige zichten hebben op de nabijgelegen Batur Vulkaan en het gelijknamige meer. We rijden in het noorden langs de Indische Oceaan naar de rand van het prachtige nationale park van Bali. Als er onderweg toevallig een tempel feest, ceremonie of misschien wel een crematie aan de gang is, zal de gids uiteraard even halte houden.

  Dag 08 en 09: Pemuteran, Bali Nationale Park

  Dagelijks ontbijt in het hotel en een vrije dag of neem deel aan een mooie en leuke optionele activiteit.

  Optionele activiteiten:

  Optie 07: Soft trekking in het Bali Nationale Park

  Verken de jungle van West-Bali onder begeleiding van een lokale park ranger. Je vindt hier onaangetaste natuur en uniek dierlijk leven! Spot zwarte langstaartapen, leguanen, herten, kleurrijke vogels en vlinders en misschien zelfs de schuwe wilde zwijnen!

  Optie 08: Snorkelen nabij Menjangan eiland

  Ga op zoek naar Nemo (anemoonvis), zeepaardjes en alle andere prachtige tropische vissen die hier wonen! De riffen en onderwaterwereld nabij Menjangan Island staan bekend als absolute wereldklasse, die zelfs de meest ervaren duikers en snorkelaars doen verwonderen en verbazen. Samen met de lokale snorkelgids gaat u naar de mooiste snorkel plekjes.

  Optie 09: Combi: snorkelen en soft trekking

  Je kunt ook zowel de trekking en de snorkel trip perfect op één dag combineren (met een goede discount!).

  Optie 10: Dolfijn spotten in Lovina, tijdens zonsopgang

  Met een lokale boot de Indische Oceaan op, op zoek naar de dolfijnen die beginnen en springen en tuimelen bij zonsopgang! Na afloop ontbijten we in Lovina, om vervolgens terug naar het hotel in Pemuteran te rijden. Omdat het wilde dieren zijn, is er altijd een (kleine) kans dat je geen dolfijnen spot. Wij vinden dat ook niet leuk en dus geven we je in dat geval 50% van de prijs terug.

  Optie 11: Trekking en snorkeltour met unieke tentovernachting op een tropisch strand

  Na het ontbijt worden we naar het startpunt van de trekking gebracht. We beginnen de ongeveer twee uur durende wandeltocht, begeleid door een officiële Parkwachter (Engelstalig) door de prachtige natuur. We genieten van de onaangetaste natuur en het unieke dierlijke leven zoals: zwarte langstaartapen, leguanen, herten, kleurrijke vogels en vlinders en misschien zelfs de schuwe wilde zwijnen. Het zijn en blijven wilde dieren, dus we kunnen niet garanderen dat je ze allemaal te zien zal krijgen.

  Sterling Bird of Paradise

  We eindigen de tocht met een bezoek aan het broedcentrum van de ‘Bali Sterling Bird of Paradise’. Deze vogel is extreem zeldzaam en er zijn slechts een 150-tal van deze vogels in het wild te zien op verschillende plaatsen in Bali. Op de zwarte markt worden duizenden dollars geboden voor een levend exemplaar. Bescherming en broedcentra zijn dan ook broodnodig om deze soort in stand te houden. De vogel is het officiële symbool voor de Balinese fauna. De wandeling is geschikt voor iedereen met een normale wandelcapaciteit en het niveau kan aangepast worden aan de klant.

  Koraalriffen

  Na de trekking gaan we per boot naar de prachtige koraalriffen die het onbewoonde Menjangan eiland omsingelen. Tijdens de trekking zal u het eilandje al zien liggen. De koraalriffen rondom het eiland zijn wereldvermaard om haar schitterende en uitgebreide onderwaterleven. Met een lokale boot en onder begeleiding van de Engelstalige gids maakt u de oversteek naar de koraalriffen (ongeveer 30 minuten), vanwaar u kan gaan snorkelen. Ook al hebt u nog nooit gesnorkeld, de snorkelgids zal u wegwijs maken in de begin technieken.

  Vulkanen van Java

  Vervolgens varen we naar de overkant om ons te settelen op een prachtig wit strand met zicht op de machtige vulkanen van Java, waar we de nacht exclusief zullen doorbrengen in een tentje. Scoutsgewijs wordt een maaltijd voor jullie bereid op een kampvuur en ondertussen mogen jullie gerust een wandeling maken in de omgeving op zoek naar wilde herten en andere dieren, die naar buitenkomen wanneer de avond valt. Hier kunnen we bij het kampvuur genieten van duizenden fonkelende sterren. In de nabij gelegen ranger post zijn eenvoudige toilet en douche faciliteiten (enkel koud water, erg aangenaam na een dagje in de zon). De tent is eenvoudig, met een schoon opblaasmatrasje, kussentje en elkaar. Meer heb je niet nodig, toch?

  N.B. Van tevoren reserveren is noodzakelijk. Bij onverwacht slecht weer wordt er in een hotel overnacht.

  Inbegrepen bonus bij start rondreis op zaterdag: unieke dans- en muziekavond in een lokaal dorpje

  Een exclusieve lokale dans en muziek avond in een dorpje, uitgevoerd door de kindjes van de “Mendoyo Children Foundation” ondersteund door Indonesia Holidays DMC. De muziek wordt gespeeld door een gamelan bamboe orkest, genaamd Jegog. Ze produceren enkele opwindende en dynamische exotische ritmes. Een erg unieke ervaring is de ‘JogedBumbung’ dans. Dit is een erotische verleidingsdans, die volgens de traditie enkel door jonge maagdelijke meisjes gedanst mag worden. De dans wordt enkel tijdens tempelfestivals gebracht, in het bijzonder op het einde van een succesvolle rijstoogst. Zelden wordt deze dans vertoont in hotels, want het mannelijke personeel zou zonder twijfel teveel afgeleid zijn van hun taken! Een onvergetelijke ervaring dus! Hier wordt ook het Balinese avondmaal genuttigd, klaargemaakt door enkele dorpsbewoners. Daarna keren we terug naar het hotel in Pemuteran om na te genieten van dit heuse spektakel.

  bali landschap

  Dag 10: Pemuteran – Sanur

  We verlaten het laid-back dorpje Pemuteran en trekken naar de zuidelijke stranden van het karakteristieke Sanur. Eerst rijden we naar de prachtige en weinig bezochte rijstterrassen van Pupuan in de regio Belimbing, waar jullie met de gids een wandeling maken tussen de rijstvelden. Berg het fototoestel dus niet te goed op!

  Vervolgens rijden we meteen door naar de iconische zee tempel van Tanah Lot, gelegen in het district van Tabanan. Tanah Lot is de belangrijkste van de vele zee tempels die langs de zuidkust van Bali gebouwd zijn. De naam betekent letterlijk Aarde (Tanah) en Zee (Lot). De tempel is gebouwd boven op een rots in zee en is vanwege de prachtige locatie en architectuur één van de meest karakteristieke tempels van Bali. Alleen bij eb kan u de eerste vijf meter van het eilandje van deze hindoetempel bereiken over een zanddam van ongeveer twintig meter lang. Daar is een ‘magische’ grot te vinden: er komt namelijk zoet water uit, terwijl het hele complex omringd is door zout zeewater. Deze tempel is opgedragen aan de God van de Zee.

  Indien gewenst en als er voldoende tijd voor handen is, rijden we even verder naar de Koninklijke Taman Ayun Tempel van Mengwi. Een prachtig staaltje Balinese tempel architectuur. De tempel is gewijd aan de voorouders van de vorsten die tot 1892 over Mengwi heersten. Pura Taman Ayunis gelegen in een watertuin met aan drie zijden een gracht met lotusbloemen. De binnenplaats is te bereiken via de hoofdpoort (Kori agung) met een beeld van Sai. Er zijn diverse meru-torens die de bergen voorstellen, de plaats waar de goden leven. De hoogste meru (rechts achteraan) heeft elf verdiepingen en stelt de berg Gunung Batukaru voor.

  Nadien rijden we naar het bruisende zuiden van Bali om volop te gaan genieten van enkele zon, zee en stranddagen.

  Je kunt ervoor kiezen om te verblijven aan het strand van Sanur. Sanur heeft in tegenstelling tot andere stranden in Zuid-Bali (zoals Kuta, Legian en Seminyak) zijn typisch Balinees karakter kunnen behouden. Het witte strand wordt beschermd door een koraalrif en u kan langs het strand wandelen of fietsen op een vijf kilometer lange boulevard. Er zijn vele leuke winkeltjes en een gevarieerde keuze aan restaurants.

  Of je kiest voor een verblijf in het hippe en trendy Seminyak. Seminyak is het kloppende hart van Zuid-Bali, met kilometer lange stranden, beach clubs, boetiekjes, shopping malls, nachtleven en een grote keuze aan internationale kwaliteits restaurants,

  Dag 11 – 13: Sanur of Seminyak

  Geniet van zon, zee en strand!

  Optionele excursie mogelijkheden:

  Optie 12: Dagtrip per catamaran boot en snorkelen bij Lembogan eiland

  Een mooie dag om deze onvergetelijk vakantie af te sluiten, is per Catamaran boot naar het bounty eilandje Lembongan, op ongeveer een uur varen van Bali. Inclusief: boot trip, snacks, BBQ beach lunch, snorkelen boven de riffen

  Dag 14: Sanur of Seminyak – Vertrek huiswaarts

  Helaas zit deze fantastische vakantie er bijna op! Nog een laatste maal genieten van de hotel faciliteiten of van het strand, voor je tijdig naar de luchthaven gebracht wordt om de vlucht naar huis te nemen. Enkele basis hotel faciliteiten kunnen nog gebruikt worden tot aan het vertrek. Check out van de kamer is zoals gewoonlijk omstreeks 12.00 uur. Kamer kan op aanvraag en mits supplement verlengd worden voor een latere check-out.

  We hopen dat je hebt genoten van deze vakantie in deze schitterende archipel. Indonesië heeft zoveel te bieden en zal je altijd met open armen terug verwelkomen!

  Wij wensen u een goede reis terug!

Prijs vanaf € 678,00

Meer informatie & boeking


Schitterende Privé rondreis met gids/chauffeur Java en Bali

Op Java vindt u steden, tempels, een overvloed aan kunst en muziek en indrukwekkende natuurgebieden. U reist per trein langs smaragdgroene rijstvelden en u kunt de zonsondergang bij de Bromo vulkaan zien. Na een vrij intensieve reis door Java, reist u per boot door naar het ‘Eiland der Goden’ om de laatste dagen van uw reis heerlijk te ontspannen aan de wereldberoemde stranden van Bali. 16 daagse reis.

Theeplantage op Bali

Borobudur

Een bezoek aan de Borobudur zal een diepe indruk maken. U loopt een lang pad af en omgeven door bomen ziet u het tempelcomplex al opdoemen in de verte. Nog enkele traptreden op en dan bent u er, één van de hoogtepunten van Indonesië en wereldberoemd. Het meer dan 1000 jaar oude Borobudur tempelcomplex is een immens bouwwerk met talloze gedetailleerde standbeelden en indrukwekkende reliëfs over het leven van Boeddha. Eenmaal bovenop de tempel heeft u een onvergetelijk uitzicht over de omgeving.

Comfortabele hotels met de Aziatische gastvrijheid

Gedurende de reis zult u kennis maken met de vriendelijke bevolking. De lokale bewoners doen altijd hun uiterste best om het u naar de zin te maken. Java is groot qua oppervlakte, de bezienswaardigheden liggen verspreid over het eiland. Houd er rekening mee dat er een aantal lange reisdagen tussen zullen zitten. U verblijft tijdens de reis in comfortabele hotels, veelal met zwembad. Oost-Java staat bekend om haar wat eenvoudigere hotels, hier verblijft u in de beste beschikbare accommodaties.

Privéchauffeur én gids

U reist per comfortabele privéauto met privéchauffeur en een Engelssprekende gids. Op Java reist u op basis van halfpension, zo kunt u tijdens de rondreis genieten van een heerlijke lunch terwijl u bijvoorbeeld de hoofdstad Jogjakarta of de imposante Prambanan tempels gaat verkennen. Op Bali is het verblijf inclusief ontbijt. Daarnaast zijn diverse leuke excursies inbegrepen.

Meer informatie & boeking


Strandvakantie Risata Bali Resort in Kuta / Bali

Een heerlijke 10-daagse strandvakantie (7 nachten) in het rustig gelegen Risata Bali Resort & Spa in het zuiden van Kuta. Dit zeer geliefde hotel bevindt zich op slechts 300 meter van zee en strand en bevindt zich te midden van prachtige tuinen. Het hotel beschikt over een zwembad met poolbar en een restaurant waar u kunt genieten van zowel de internationale als de lokale keuken. Laat u verwennen met diverse traditionele massages in de spa of werk aan de conditie in de eigen fitnessruimte. Tevens kan gratis gebruik worden gemaakt van Wi-Fi.

Kuta resort

Kuta

Kuta is één van de meest geliefde badplaatsen van Bali. Kuta ligt aan de zuidwest kust van Bali en kent brede, zeer aangename zandstranden. Wie van zon, zee en gezelligheid houdt, is in Kuta op de juiste plaats. Naast bruisende uitgaansmogelijkheden, heeft Kuta een mooie boulevard die uitnodigt tot een heerlijke wandeling langs het strand.

Ligging

Risata Bali Resort & Spa ligt net ten zuiden van Kuta en bevindt zich op slechts 300 meter van het heerlijke zandstrand van Kuta. Op loopafstand vindt u gezellige winkeltjes en leuke, lokale restaurantjes.

Bali Excursiepakket

We hebben verschillende excursies voor u georganiseerd die u op het eiland kunt ondernemen. Vier van onze favoriete excursies, waarvan wij denken dat ze niet mogen ontbreken tijdens een reis naar Bali, bieden wij u aan in ons voordelige excursiepakket. U krijgt er tevens de transfers van de luchthaven naar uw hotel gratis bij!

Meer informatie & boeking


 Kleine Sunda eilanden (18 dagen)

sunda eilanden

Witte stranden, koraalriffen en vulkanen

De Kleine Sunda-eilanden, een Indonesische eilandengroep in Zuidoost-Azië, zijn nog relatief onontdekt. Hier kunt u dus tijdens deze privéreis vrijwel ongestoord genieten! De vriendelijke bewoners laten u met trots hun tradities zien. Het eiland Flores wordt, zoals de rest van Indonesië, gedomineerd door vulkanen, zoals de bekende Kelimutvulkaan met de drie prachtig gekleurde kratermeren die van kleur veranderen. U vindt hier ook de mooiste witte stranden, koraalriffen en een prachtige flora en fauna. Op Lombok heeft u de kans om te wandelen langs de Rinjanivulkaan met als afsluiter een verkoelende douche onder een waterval. Ook is hier voldoende rust, cultuur en natuur te vinden.

Privéreis

Deze privéreis is een aaneenschakeling van bijzondere ontmoetingen! In het traditionele dorp Belaragi bent u te gast bij de bevolking: u verblijft bij een van de families thuis. Dichter bij de bevolking komt u niet! Ook maakt u drie dagen lang een tocht op een privéboot, zodat u kunt snorkelen in de prachtige onderwaterwereld voor de kust. Een gids gaat mee om u alles te vertellen over de omgeving en om ervoor te zorgen dat u op de mooiste plekken komt. U maakt een fietstocht over het platteland langs dorpjes en rijstvelden en bezoekt een onbewoond eiland. En over bijzondere ontmoetingen gesproken: u gaat ook naar twee eilanden waarop de grootste hagedis ter wereld leeft. Niet schrikken als u deze komodovaraan ziet! Hij kan maar liefst tot drie meter lang worden.

Privéchauffeur

Samen met uw privéchauffeur maakt u tijdens deze privéreis kennis met dit schitterende gedeelte van Indonesië. U kunt onbezorgd genieten, want alle praktische dingen zijn voor u geregeld, zoals de hotels en het vervoer. We hebben een prachtige route en een aantal excursies met gids voor u uitgezocht. U kijkt gegarandeerd terug op een indrukwekkende vakantie als u terug bent. Ontdek het nog onontdekte Indonesië!

Belangrijke informatie

Om deel te nemen aan de wandelingen moet u goed ter been zijn en goede wandelschoenen hebben. Ook moet u beschikken over een goede conditie en gewend zijn om langere afstanden, variërend van 7,5 tot 15 kilometer per wandeltocht, te wandelen, soms met hoogteverschillen. Houdt u hierbij ook rekening met klimaatverschillen.

Bekijk deze reis


 19 dagen Java & Bali

Leer de twee bekendste eilanden van Indonesië kennen

bali en java

Indonesië is een prachtig land dat bestaat uit honderden eilanden. Elk eiland is een wereld apart, met eigen gebruiken, kleding, architectuur en dialecten. Tijdens deze privéreis leert u de twee bekendste eilanden van Indonesië kennen: Java en Bali. Java herbergt eeuwenoude tempelcomplexen, zoals de indrukwekkende Borodudur, en schitterende terrasvormige rijstvelden in prachtige tinten groen. Ook vindt u op Java overblijfselen van de Nederlandse koloniale periode, zoals de prachtige Hollandse bouwwerken in Bogor en Bandung. Op Bali geven de hindoeïstische godsdienst en de tempels een andere kijk op de culturele verscheidenheid van Indonesië. Door de prachtige witte stranden, de kleurrijke hindoecultuur en de tropische regenwouden is dit een vakantieparadijs!

Mooiste plekken

U ontdekt de mooiste plekken van deze twee eilanden: van de botanische tuin van Bogor, het oudste nationale park op Java tot vulkanen en kraters. En u kunt ook heerlijk ontspannen op het godeneiland Bali, waar, behalve het strand, veel interessante plekken zijn. Wat dacht u van het Baturmeer en de warmwaterbronnen? Of het apenbos in Ubud? Bij de kraterrand van de Bromovulkaan zit u eerste rang voor de meest spectaculaire zonsopgang die u ooit gezien heeft. Bij de Ijenvulkaan zijn de zwaveldragers hard aan het werk. En natuurlijk ziet u ook de wereldberoemde Borobudur en Prambanan!

Privereis

Tijdens deze privéreis ontdekt u de pracht van Java en Bali volop! Alle logistieke zaken, zoals de hotels en het vervoer, zijn voor u geregeld. We hebben een route voor u uitgestippeld waarmee u het mooiste van deze twee eilanden ontdekt. Een privéchauffeur brengt u naar de verschillende plekken. Ook reist u een aantal keer met de trein: een bijzondere ervaring! We hebben alvast een aantal mooie excursies met een gids in het programma opgenomen. Daarnaast kunt u verschillende optionele excursies doen, of op eigen gelegenheid de mooie plekken op de route ontdekken. Geniet van deze prachtige reis en beleef onvergetelijke ervaringen!

Bekijk deze reis


Rama Beach Hotel vlakbij Dempasar

Rama Beach Hotel op Java

Zeer sfeervolle accommodatie in het rustigere gedeelte van Tuban nabij het bruisende Kuta. De verschillende bungalows liggen verspreid door de tropische tuin en maken het tot een zeer knus geheel.  Reisduur 9 dagen

Bekijk deze reis

 


De verborgen plekjes van Bali

De verborgen plekjes van Bali

Inclusief vluchten. Ervaar een andere kant van het beroemde Bali en ga op ontdekkingstocht naar het traditionele en oorspronkelijke karakter van dit prachtige eiland. Tijdens deze individuele rondreis…

Bekijk deze reis


Het ware verhaal in Papoea

Het Ware verhaal in Papoea

 

Als je op zoek bent naar een echt unieke, avontuurlijke reis, dan mag je deze niet missen! Deze reis neemt je mee naar de binnenlanden van Papoea, één van de weinige plekken op aarde waar de lokale bevolking nog veel van hun traditionele levenswijze in stand heeft gehouden. Wandel door de ongerepte groene Baliem Vallei, over hangbruggen en door ruige jungle, wees getuige van oeroude Dani tradities, struin rond op de lokale markt en zie hoe een varken op traditionele wijze wordt bereid. Als afsluiter verken je de tropische stranden en sublieme onderwaterwereld van Papoea!

Bekijk deze reis


Rondreis Bali & Lombok 17 dagen

Aapje op het eiland Bali

Bewonder het geliefde Bali en het ongerepte Lombok.
Deel uw dagen naar wens in of kies voor excursies
Reis mee in één van de kleine groepen.

Gemiddeld cijfer voor deze reis is een 8

Bekijk deze reis


Meer complete reizen naar Indonesië

voor meer reizen kijk ook eens hier

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten