Seniorenvisum voor Indonesië

Gaan genieten van de oude dag in Indonesië

Je bent 55 jaar of ouder en je wilt een jaar of langer in Indonesië  gaan wonen. Dan is er de mogelijkheid het seniorenvisum (retirement visa) aan te vragen. In eerste instantie is dit visum geldig voor één jaar. Daarna is het mogelijk om het visum jaarlijks te verlengen. Deze regeling kan op termijn mogelijk omgeet worden naar een permanent verblijf in Indonesië. Om een seniorenvisum aan te kunnen vragen moet er een goedkeuring komen van het immigratiekantoor in Jakarta. Als deze goedkeuring er is, dan kan het seniorenvisum aangevraagd worden bij de Indonesische ambassade in Den Haag. De doorlooptijd vanaf het moment van de aanvraag is doorgaans ca. één maand. Als het seniorenvisum is afgegeven heb je drie maanden de tijd om Indonesië binnen te gaan.

Senioren Visum voor Indonesië

Voorwaarden

  • Ten minste 55 jaar oud.
  • Er is een vast inkomen.
  • Let op! Dit visum is niet bedoeld om op welke wijze dan ook geld te gaan verdienen in Indonesië. Puur om te gaan genieten van de oude dag.

Om e.e.a. in gang te zetten zijn de volgende documenten voor aanvraag nodig (kopieën het liefst in kleur afgedrukt).

  • Kopie van je paspoort dat tenminste nog 18 maanden geldig is.
  • Inkomensgegevens ( pensioen en/of uw aow er moet een inkomstenbron bestaan). Dit moet in het Engels of nog beter officieel vertaald in het Indonesisch.
  • Kopie van ziektekostenverzekering + Vertaling in het Engels of Indonesisch.
  • Kopie van een overlijdensrisicoverzekering of uitvaartverzekering + vertaling in het Engels of Indonesisch.
  • Levensloop (CV) in het Engels of Indonesisch.
  • Kopie van een huwelijksakte indien echtgenote/echtgenoot ook een aanvraag wil indienen of een verklaring van een samenlevingsovereenkomst + vertaald in het Engels of Indonesisch.
  • Huurcontract kopie of koopovereenkomst van uw woning in Indonesië.
  • Kopie van een identiteitsbewijs van de eigenaar van de woning KTP.
  • Een verklaring om een hulp in de huishouding in dienst te nemen.
  • Een verklaring dat u geen dienstverband zult aangaan of zakelijke activiteiten zult ondernemen.
  • Een polis van een WA (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) voor Indonesie.
  • één pasfoto.

Je hebt al deze formulieren en kopieën verzameld en dan wat nu. Je kunt dan alles op eigen houtje in werking zetten via de Indonesische Ambassade in Den Haag of voor België via de Indonesische Ambassade in Brussel.

Expertise

Door de bureaucratie het zelfstandig alle stappen doorlopen bijna niet te doen. Een betere weg is om hiervoor een deskundig persoon in te schakelen.

Bij Gianita Brinkman met haar bedrijf accessindonesia kunt je dit uitbesteden.