Vliegmaatschappijen die naar Indonesië vliegen

Vliegen naar Indonesië

Vanuit Nederland vliegen onderstaande vliegmaatschappijen naar Indonesië. Een rechtstreekse vlucht is op dit moment alleen te boeken via vliegmaatschappij Garuda Indonesia. Hier heb ik in 2016 zelf één keer gebruik van gemaakt. Dit beviel mij uitstekend!

Rechtstreekse vlucht:

Garuda-Indonesia

Garuda Indonesia

Garuda Indonesia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Soekarno–Hatta International Airport in Tangerang, nabij de Indonesische hoofdstad Jakarta. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar 60 binnenlandse en 73 internationale bestemmingen in Azië, Europa, het Midden-Oosten en Oceanië, waaronder Amsterdam, Seoul, Shanghai, Sydney, Bangkok en Jeddah. Garuda Indonesia is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe ook onder meer KLM en Air France behoren, en heeft drie dochtermaatschappijen, te weten Aerowisata, Citilink en GMF AeroAsia. Garuda Indonesia is in 2014 door Skytrax uitgeroepen tot vijfsterren-luchtvaartmaatschappij.

Andere vliegmaatschappijen met minimaal 1 tussenstop

Singapore Airlines_777X

Singapore Airlines

Singapore Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Singapore en werd opgericht in 1947. De luchtvaartmaatschappij heeft Singapore Changi Airport als thuisbasis en voert vanaf daar en vluchten uit naar ruim 64 bestemmingen in 32 landen op 5 continenten. Singapore Airlines heeft drie dochtermaatschappijen, te weten SilkAir, welke zich vooral concentreert op regionale vluchten, en de prijsvechters Scoot en Tigerair. De Aziatische maatschappij is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe onder meer ook Lufthansa en Brussels Airlines behoren.

klm-

 KLM.be/nl

KLM, wat de afkorting is van Koninklijke Nederlandse Luchtvaartmaatschappij, werd opgericht op 7 oktober 1919 om daarmee een luchtbrug te creëren tussen Nederland en haar overzeese koloniën. Tegenwoordig is KLM de oudste luchtvaartmaatschappij die nog steeds vliegt onder haar oorspronkelijke naam.. De eerste kantoren van KLM stonden in Den Haag en KLM is ook de allereerste Europese luchtvaartmaatschappij die met een gratis loyaliteitsprogramma kwam, namelijk Flying Blue. KLM is bekend om haar inventieve social media marketing, in het bijzonder ‘Meet & Seat’, een dienst die passagiers via Facebook en LinkedIn medereizigers laat vinden en vriendschappen laat sluiten voordat hun vlucht vertrekt. Daarnaast is KLM baanbrekend op het gebied van duurzaamheid en gebruikt het op vluchten van John F. Kennedy Airport in New York naar Schiphol biobrandstof gemaakt van gerecyclede frituurolie. KLM vliegt naar ruim 145 internationale bestemmingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië en is aangesloten bij de luchtvaartalliantie SkyTeam. Sinds de fusie van 2004 is KLM een dochter van Air France, maar de maatschappij heeft zelf ook vier dochtermaatschappijen, te weten KLM Cityhopper, KLM Asia, Martinair en Transavia.

emiratesA380

Emirates

Emirates is een luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten en heeft Dubai International Airport als thuisbasis. Vanaf dit vliegveld voert Emirates vluchten uit naar ruim 154 steden in meer dan 81 landen op alle continenten. Emirates bestaat sinds 1985 en is de drie na grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Airlines

qatar

Qatar Airways

Qatar Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar, een golfstaatje in het Midden-Oosten. De luchtvaartmaatschappij heeft haar hoofdkantoor in Doha gevestigd en gebruikt Hamad International Airport in Doha als haar belangrijkste thuisbasis. Qatar Airways vliegt naar meer dan 150 internationale bestemmingen Europe, Afrika, Azië, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Oceanië, variërend van Amsterdam en Brussel tot Londen, Montreal, New York, Osaka en Sydney, en behoort tot de luchtvaartalliantie Oneworld, waartoe ook British Airways behoort.

cathay Pacific

Cathay Pacific

Cathay Pacific is de nationale luchtvaartmaatschappij van Hong Kong en heeft haar hoofdkantoor gevestigd op Hong Kong International Airport. De maatschappij werd opgericht op 24 september 1946 door de Amerikaan Roy C. Farrell en de Australiër Sydney H. de Kantzow, die elk $1 investeerden om het bedrijf officieel te registreren. Samen met dochtermaatschappij Cathay Dragon vliegt Cathay Pacific naar ruim 180 bestemmingen in 44 landen wereldwijd, waaronder Amsterdam, Londen, Parijs, New York City, San Francisco, Singapore, Taipei en Sydney. De luchtvaartmaatschappij is lid van de luchtvaartalliantie Oneworld, waartoe ook British Airlines en Iberia behoren. In 2014 werd Cathay Pacific door Skytrax uitgeroepen als “Airline Of The Year” en daarnaast heeft de maatschappij vier keer een onderscheiding ontvangen voor “World’s Best Airline”.

china_airlines_a350

China Airlines

China Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van Taiwan en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Taiwan Taoyuan International Airport in Taipei. De luchtvaartmaatschappij voert wekelijks meer dan 1400 vluchten uit naar 118 vliegvelden in 115 steden in Azië, Europa, Noord-Amerika en Oceanië, waaronder Amsterdam, Seoul, New York City en Sydney. China Airlines is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe ook onder meer KLM en Air France behoren, en heeft drie dochtermaatschappijen, te weten Mandarin Airlines, China Airlines Cargo en de prijsvechter Tigerair Taiwan.

Turkish Airways

Turkish Airlines

Turkish Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije en heeft haar hoofdkantoor gevestigd op Atatürk Airport in Istanbul. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1933 en voert vluchten uit naar ruim 296 bestemmingen in 119 landen in Europa, Afrika, Azië en Amerika, waarmee het de drie na grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld is. Turkish Airlines behoort tot de luchtvaartalliantie Star Alliance en heeft de afgelopen jaren diverse Skytrax awards gewonnen, onder meer voor Europe’s Best Airline, Southern Europe’s Best Airline en World’s Best Premium Economy Class Airline Seat.

China Eastern

China Eastern

China Eastern Airlines, meestal simpelweg China Eastern genoemd, is een Chinese luchtvaartmaatschappij die haar hoofdkantoor in Shanghai gevestigd heeft. De luchtvaartmaatschappij, die de een na grootste maatschappij van China is, vliegt naar ruim 217 bestemmingen in Europa, Azië, Noord-Amerika en Australië, waaronder Amsterdam, Londen, Manila, Phuket, San Francisco en Sydney. China Eastern is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe ook onder meer KLM en Air France behoren, en heeft drie dochtermaatschappijen, te weten China Cargo Airlines, China United Airlines en Shanghai Airlines. De belangrijkste hubs van China Eastern zijn Shanghai Hongqiao Airport en Shanghai Pudong Airport.

China Southern

China Southern

China Southern Airlines, vaak ook simpelweg China Southern genoemd, is een Chinese luchtvaartmaatschappij die haar hoofdkantoor gevestigd heeft in Guangzhou, en de vliegvelden Guangzhou Baiyun International Airport en Beijing Capital International Airport als thuisbasis heeft. De maatschappij, die in 1988 werd opgericht, voert dagelijks meer dan 2000 vluchten uit naar ruim 208 bestemmingen wereldwijd. De moedermaatschappij van China Southern is China Southern Air Holding Company, dat volledig in handen is van de Chinese staat. China Southern maatschappij is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe onder meer ook KLM en Air France behoren.

Etihad

Etihad

Etihad, of ook wel Etihad Airways genoemd, is een nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten en heeft als thuisbasis Abu Dhabi International Airport. De maatschappij is na Emirates de grootste luchtvaartmaatschappij van het land en vliegt  naar ruim 90 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Amerika en Australië. Etihad is lid van de luchtvaartalliantie Etihad Partners, een samenwerkingsverband waartoe onder meer ook Alitalia, Jet Airways en Air Berlin behoren. Etihad heeft sinds haar oprichting in 2003 diverse onderscheidingen ontvangen, waaronder die voor “World’s Best Business Class” (World Travel Awards, 2009), “World’s Best First Class” (Skytrax, 2010) en “Best First Class”, “Best First Class Seats” en “Best First Class Catering” (Skytrax, 2013). Als een van de weinige luchtvaartmaatschappijen in de wereld heeft Etihad bovendien in 2016 een vijfsterren-rating van Skytrax gekregen.

Korean Air

Korean Air

Korean Air, officieel Korean Air Lines Co., Ltd. Geheten, is de nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Korea en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Seoul. De luchtvaartmaatschappij heeft de vliegvelden Incheon International Airport en Gimpo International Airport als belangrijkste thuisbasis en vliegt naar 127 binnenlandse en internationale bestemmingen in Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Oceanië, waaronder Amsterdam, Brussel, Sydney, Bangkok, Hong Kong, Mumbai en Denpasar. Korean Air bestaat sinds 1946 en is een van de oprichters van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe ook onder meer KLM en Air France behoren. De airline heeft één dochtermaatschappij, te weten de prijsvechter Jin Air. Korean Air werd in 2012 door het magazine Business Traveler uitgeroepen tot “Asia’s best airline”.

Xiamen Airlines

Xiamen Airlines

XiamenAir (voorheen Xiamen Airlines geheten) is de drie na grootste luchtvaartmaatschappij van China en heeft als thuisbasis de Chinese stad Xiamen. In tegenstelling tot veel andere luchtvaartmaatschappijen van China is XiamenAir geprivatiseerd en voor 51% in handen van China Southern Airlines. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar ruim 70 bestemmingen wereldwijd en heeft een codeshare-agreement met onder meer KLM. XiamenAir is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe onder meer ook KLM en Air France behoren.

EVA Air

EVA Air

EVA Air is een Taiwanese luchtvaartmaatschappij en heeft Taiwan Taoyuan International Airport in Taipei als thuisbasis. De maatschappij is door Skytrax beoordeeld als een 5-sterren airline en vliegt naar meer dan 40 internationale bestemmingen in Azië, Australië, Europa en Noord-Amerika. EVA Air behoort tot de luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe ook Brussels Airlines en Singapore Airlines behoren. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1989 en is de een na grootste maatschappij van Taiwan.

Oman Air

Oman Air

Oman Air is de nationale luchtvaartmaatschappij van Oman en heeft haar thuisbasis gevestigd op Muscat International Airport. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1993 en voert zowel lijn- als chartervluchten uit naar ruim 50 binnenlandse en internationale bestemmingen. Oman Air is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar is wel lid van de Arab Air Carriers Organization. Daarnaast heeft Oman Air codeshare agreements met onder meer KLM. Lufthansa, Garuda Indonesia en Thai Airways.

 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten